Kuidas mitte müüa autot...

 Kui ma nüüd tagant järgi meenutan, siis oli see ehk siiski teadlik manipulatsioon, et me ostaksime auto mitte rumal käitumine, kuidas mitte müüa autot 😕

Tausta lugu...

Me elame ca 20 km kaugusel linnapiirist, lähimast nö suuremast asulast 5km kaugusel. Vald leiab, et me elame eikellegimaal, mis tähendab seda, et kuigi meil käivad vahel koolibussid, siis talvel vald ei taga, et isegi lapsed kooli saaksid. Ma väga ei porise ka muidugi, sest eelmised omanikud hoiatasid küll, et kui öösel sajab veidi rohkem lund, siis hommikul tööle kiirustama ei pea ja kui peaks olema, et on koolivaheaeg, siis sahka võib mitu päeva mitte tulla. Aga no ikka... kui üle nädala on hommikuid, mil vaatad, kas keegi 5km teed ette sõidab või ei, siis midagi peab tegema... Ei, 5km sahka mängima ei hakka, aga ühe auto vahetame peres välja küll. Ja kes meie taustalugu teab, siis kogu raha läheb veel järgmised 27,5 aastat maja remonti mitte ilusatesse maasturitesse. 

Asja juurde...

Ühesõnaga tuli hakata lappama auto24 lehte, et endale uus sõber koju lohistada. Kirjeldustele vastavad autod asuvad küll Tartus, küll Valgas... noo ei viitsi sõita mitu tundi ja avastada, et ikka ei sobi see konkreetne isend. Ähk ikka leiab lähemalt ka. Üks jäi silma... asukoht Eesti. Noo hea, et mitte Läti. Piltide järgi tuvastasime mõned tuttavad taustal olevad majad, ok... näib, et Eesti on Tallinn. Jaa, kuulutuse juures on telefoninumber ka, aga no tegu oli reede õhtuga. Tundus tiba vale aeg hakata helistama küsima, kus see Eesti täpsemalt asub. Taustal olevate majade järgi tundus, et auto võiks olla Kadaka teel autoplatsil. Sattusime järgmise päeva hommikul olema linnas, lähme piilume siis juba seda ka, äkki näeme.

Ma olen alati imestanud, kes see julgeb nendelt Kadaka tee ärikatelt autosid osta, nii palju ju pahna kuulnud nende kohta. Selgus, et mina julgen. Õiget autot me seal jalutades ei tuvastanud, aga kui me juba kohal oleme, siis võime sama hästi ka teisi samasuguseid platsi peal tolmu koguvaid vaadata. Muidugi lendas ligi kohe müüja uurima, mida me otsime ja palju meil raha on. Ütlesime konkreetse mudeli ja väga täpsed soovitud maasturi parameetrid, millele vastama peab. Pakub ühte, ei sobi, näidake veel...pakub busse. Mhmh okei, kas ma ei öelnud, et ma otsin just seda konkreetset maasturit?! Selgus, et on veel üks meie otsitud mudel, mida meile näidata võib. Kuni kaasa autot uuris, ma jalutasin veel ringi ja voila... seisab... teiste vahel seesama, mida me otsima tulime. Kusjuures ma enne seda just rääkisin müüjale, et kurjam tulime vaatama vot seda ühte konkreetset, aga ei leia ja totralt asukoht märgitud Eesti jne. Ei piuksunud ka kuramus, et see tema platsil vedelebki. Kaks vaadatud ja tahaks proovisõitu teha ja siis klounaad alles algas... 

"Aga kumma poole te rohkem kaldute?" uurib müüja, sest mõlemad on teiste vahel ja kes neid autoplatse näinud on, siis nende kätte saamine sealt on igavene peavalu. Me siis vastu, et no siis otsustakski... hinnavahe on 2k neil. Selgub see päev ei saa, keegi värava kinni parkinud ja, et nad ainult kaheni töötavad. "Okei, aga millal siis saab?" uurin. Nädala sees, aga nad kaheni töötavad, aga üks müüja elab lähedal, saab ehk kaubale temaga. "Ok, kas homme saab?" uurin edasi. Ei pidavat saama, sest müüjapoiss läheb laupäeval peole... siis muidugi ei saa, pühapäeval ta sureb kodus mitte ei näita autosid. "Kas esmaspäeval saab õhtu poole?" torgin edasi. Ei saa, sest müüjapoiss läheb trenni. Nagu tglt?! Siis mul viskas üle: "Kas te tahate tahate müüja autosid või ei?". Lõppes see sellega, et jätsime oma numbri, helistavad, kui autod sealt teiste vahelt kätte saavad. Ausalt, kui ma vähegi oleks viitsinud pisipreiliga koos Tartusse sõita teisi vaatama, siis ma oleks ammu minema jalutanud sealt platsilt, aga te juba eelnevates lugudes lugesite, kui väga tirts "naudib" pikemaid sõite.

Esmaspäeva hommiku poole saab mees kõne, et autod on valmis näitamiseks. Suurepärane, kauplesime end lõunapausil töölt veidi kauemaks ära. Proovime algul odavama auto ära. Tundub olevat hinda väärt, et kripeldama ei jääks, siis proovime nagu soovitud ka teise (kallima) ära. Juba sõitma hakates on minu poolt selge ei, aga anname ikkagi võimaluse. Tagasiteel hakkab autol põlema armatuuris tulukesi, aga praegu on jaanipäev lähenemas mitte jõulud, jõulutuledeks on tiba vara. Selgub, et autol kütus ka otsas... nagu otsas otsas, õnneks oli tee mäest alla ja sai kustunud autoga hooga alla veereda. Palun vabandust jalakäijate ees, keda me üle ei lasknud ülekäigurajal! Me lihtsalt oleksimegi sinna jäänud muidu. 

Ok, otsus tehtud, tahame seda odavamat, aga ennem käiks ülevaatuspunktis ka ära, vaataks, mis all toimub. "Milleks te raha raiskama hakkate? Me ju anname garantii kaks kuud, et kui täitsa ära laguneb..." hakkab müüja seletama. Jaa, jube fun küll, maksad ära, siis pärast avastad midagi, mis oleks juba eos olnud deal breaker ja hakkad jaurama nendega. Ei, ma maksan parem selle ülevaatuse raha kohe ja vajadusel säästan tuhandeid sellega. Kogu protsessi vältel loputatakse meie ajusid muidugi ka selle jutuga, kuidas kõik teised petavad, aga nemad on aus perefirma jne jne jne. Ainult, et ma olen tiba vale inimene, kellele seda loba ajada ja iga rahulikult mõtleva inimese selline jutt üldse peletab ja paneb endal ajus lademetes jõulutulesid põlema mitte ei tekita soovi oma rahakotti avada, aga me avasime ikka 😂

Müügilepingul paluti osa rahast sulas, välja võtmine pidavat ettevõttele nii kallis olema, poole peab ära maksma. Nooo maiiteaaa... Dokumendid saime kenasti kõige kohta, mis makstud, aga vot kurinahk koopiamasin ei tööta. "Tehke lepingust endale foto lihtsalt", originaal jääb neile. Eee ei, kui ei tööta, siis palun kirjutada teine identne dokument nagu see muidu käib. 

Ühesõnaga....pilte meie uuest sõbrast veel ei saa, sest nagu vana autoga ikka, seal on mida putitada enne ülevaatusele minekut. Minule teda veel kätte antud ei ole ja isegi pesemata on ta veel, aga talveni on veel aega ja ma ootan põnevusega, kas mul tuleb temaga love või hate suhe. 

Lõpetuseks soovitus automüüjatele. Tehke autod kuramus seest puhtaks ka! Mille jaoks te jätate sinna vana cd plaadi mängijasse, kommipaberid või sulanud kummikarud topsihoidjasse? Asendage kadunud tungraud. Autod vedelevad teil kuude viisi platsidel. Tehke nad korda!


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Titega rändamine

Kuidas saata viisakalt kaugele ja pimedasse?